Bok om Linköpings gatunamn

Bok om Linköpings gatunamn

Gatunamn i Linköping.

För de flesta större städer i Sverige finns det böcker om gatornas namn och historia. För Linköping finns dock ingen omfattande genomgång av gatunamnen i staden. Flera personer har tidigare skrivit om vissa av gatunamnen i centrum, bl.a. Arthur Norden 1915 och Ingrid Hök 1968. Det finns dock ingen bok som omfattar samtliga gator i hela staden. Nu kommer en ny mycket spännande bok av Stefan Ventura om Linköpings alla gatunamn. Stefan håller är just nu i färd med att slutföra sin bok om gatunamnen i Linköping. Han har skapat en särskild sida på Facebook som heter Linköpings gatunamn. FGL – Föreningen Gamla Linköping är medfinansiär av boken. Titta in på hans Facebooksida! Boken kommer ut till Fars dag på DIBB Förlag.