Filmer_OLD

Upplev hur det var förr genom att se några filmer om Gamla Linköping. Genom filmen kommer vi närmare svunna miljöer och kulturhistorien genom rörliga bilder och berättarrösten.

En introduktionsfilm

Kom och besök Gamla Linköping och upplev atmosfären och miljön precis som det såg ut för drygt hundra år sedan!

Producerad av Effektfabriken i samverkan med Linköpings kommun och Friluftsmuseet Gamla Linköping. Speltid. Drygt tio minuter.

Tidernas sommar

Följ med på en minnesrik tidsresa och upplev stad, skog och land som för hundra år sedan! Ta en paus i vardagen och njut av den rofyllda och unika historiska miljön med trähus, kullerstensgränder, gammaldags trädgårdar, handelsbodar, hantverkare och museihem!

Filmen är producerad av Visit Linköping. Speltid 1 minut och 48 sekunder.

Brunnsmusik

Brunnsmusik var musik som spelades av mässingssextetter eller blåsoktetter vid hälsobrunnarna och var en musikform som blev mycket populär i slutet av 1800-talet. Musikformen hade sin förebild från England och Tyskland, där medlemmar ur militärorkestrarna bildade mindre blåsmusikkårer för att underhålla vid bland annat hälsobrunnar eller olika evenemang. Vad vore en sommar utan brunnsmusik från bersån? I filmen spelar Folkungasextetten i Dahlbergs caféträdgård den 2 september 2012.

Cirka tio minuters speltid.