Redan 2014, när Folkparksteatern flyttades till Gamla Linköping, diskuterade man att göra en permanent utställning om Tage Danielssons produktion och liv. Under sin uppväxt i Linköping tillbringade Tage varje sommar i Folkets Park och hela familjen Danielsson sommarjobbade i parken. Tage började redan som sjuåring att sälja godis vid scenen och han kunde se allt som visades: teaterpjäser, operetter, revyer, varietéer, musik och underhållning av allehanda slag. Det var vid Folkparksteatern som Tages intresse för teater grundades. Men han anade nog inte att han själv, långt senare, skulle stå på scenen och bli en firad multikonstnär inom underhållningen med stor begåvning.
Humanistdygnet den 5 oktober inleddes med invigningen av Tages paviljong en digital utställning om Linköpingssonen Tage Danielsson. Paviljongen är placerad vid Folkparksteatern i Gamla Linköping. Utställningen gör nedslag i Tage Danielssons liv och hans rika produktion med material både det han själv skapade och tillsammans med Hasse Alfredson i deras bolaget AB Svenska Ord. Utställningen berättar även om arvet efter Tage. Vädret var gråmulet, råkallt och trist men publiken strömmade till och stämningen var god.
Innan invigningsceremonin började kl. 11:00 spelade och sjöng Crusellkvintetten kända Tages texter till kända melodier. Ett roligt och värmande inslag i kylan. Därefter blev det invigningstal av museichefen Tina Karlsson From som avlöstes av Kultur- och fritidsnämndens ordförande Lotta Bäckman och bandet klipptes av Tages son Jesper Danielsson. Med på invigningen fanns också Tages hustru Märta-Stina Danielsson. Bland minglet fanns också representanter från föreningens klädgrupp, flitigt fotograferande av besökarna. Museets personal hade, liksom klädgruppen, klätt sig med kläder från 60- och 70-talet. Klädgruppen närvaro var mycket uppskattad av publiken och mobilkamerorna gick varma.